underbart är kort

DECEMBERCUPEN 2019

''Underbart Är kort alldeles fÖr kort''

Povel Ramel  skrev text och musik till låten Underbart är kort. Nu kanske det endast är tävlingens huvuddomare som kan referera till denna rubrik, ja en kille som har åldern inne helt enkelt. Arne Persson en av skånes profiler inom Bodybuilding och Fitness och huvuddomare på Decembercupen 2019.

En annan profil i branchen är Reino Strand, han tog i år över arrangemanget efter att den som hade ansvaret inte klarade av ta sitt ansvar. Decembercupen ställdes in, men återuppstod efter någon dag med hjälp av Reino. Tur var väl det, tävlingen firade trettioårsjubileum och vi hoppas att det även blir trettioett, trettiotvå och så vidare. Tävlingen genomförs i en perfekt lokal med bra ljud och ljus. Det som kan önskas är att backstageområdet kunde vara bättre. Men lokalerna går inte att göra om så det är bara att gilla läget.

Underbart är kort. Med något över hundra startande så drar inte tävlingen eller inregistrering ut på tiden. Några klasser höll förvånatsvärt bra standard, klart över vår förväntan. Sedan fick vi se några med en fantastisk potential. När man kommer direkt från ett VM (vi var på junior VM veckan innan) så förväntar man sig inte att höja några ögonbryn på en svensk tävling med många nybörjare. Men några gånger åkte de upp. Vi ser hellre en tävling med något mindre deltagare men med en högre standard. Så i detta fall, Underbart är kort.

Reino StrandReino Strand arrangerade Decembercupen 2019.

Amna FeticAmna Fetic behövde inte vänta länge i kön vid inregistreringen. Något över en timma sedan var det klart.

Matilda HammarinScenen är inte stor men är det kort med deltagare, upp till tio i klassen så är det en av sveriges bästa för vår sport.

Matilda HammarinMatilda Hammarin från föreningen Team Nordic Apparel tävlade i Bikini Fitness för juniorer. Här fanns endast tre deltagare men alla höll hög klass.

Sandra SwedbergTvåan i klassen Sandra Swedberg vill vi se mer av i framtiden.

Julia NyqvistPå tal om juniorer, det fanns ingen juniorklass i Body Fitness. Men 18 åriga Julia Nyqvist klev fram i senior klassen Body Fitness up to163 cm och tog även hem overall:en. Julia har massor av potential för att lyckas på större tävlingar

POTENTIAL !

Vi fick se fler med  kapacitet att kunna prestera riktigt bra i framtiden. En skåning som flyttat till Örebro. En som hittat rätt klass, lagt badbyxorna på hyllan och kliver upp i Classic Bodybuilding. En som just fyllt 52 gör sin första tävling och vi får se en riktigt bra veteran. En Bodybuilder från Tranås som kan bli mycket bra i framtiden.

Marcus LukkVi talades vid i telefon några veckor innan, Marcus Lukk från Kalmar och Växer Gym hade bestämt sig för att tävla för första gången. Han har tänkt på det länge och några träningpolare tjatar. Vi kan bara säga att polarna hade rätt Marcus! Du gjorde det jättebra och presenterade ett paket som håller hög veteran standard. 52 åring med toppfysik. På Decembercupen en tredjeplats i Senior Classic Bodybuilding up to 180 cm.

Patrik OlssonJuridikstuderande skånig som man nu hittar i Örebro. I vintras vägde Patrik Olsson 125 kg, han vägde nu in på 83 kg och tävlade i Classic Bodybuilding up to 180 cm. Han tog hem seger, och nästa vecka är det dags för Luciapokalen. Här finns också hur mycket utvecklingsmöjligheter som helst, med en sådan ram ser framtiden ljus ut.

Placeholder imageJussi Ojakangas har lagt badbyxorna på hyllan, det tackar vi för. Nu är du i rätt klass, det går antagligen att fylla på med mer massa. Jussi var en av de bästa posörerna denna lördag och potentialen finns för att klara av större uppgifter.

gym621Från Tranås kommer Alexander Johansson också han med goda utvecklingsmöjligheter. Alexander är bäst i Bodybuilding klassen denna lördageftermiddag.

Curtis Palmer ModeerCurtis Palmer Modeer, det låter som han har någon att brås på (Pappa tävlade på SM detta år). Curtis var bäste Men's Physique kille på Decembercupen 2019. Lite mer hårdhet och han matchar de bästa.

Allt som Är kort Är inte underbart

Som vi nämt tidigare så var vi överraskade över att många tävlande höll hög klass. Men visst det fanns några klasser som var mindre roliga, en av dem var Classic Physique. Det beror inte på de två deltagarna som var med, utan på att det inte finns underlag för denna gren i vårt avlånga land. Det handlar inte bara om viktgränser. Vi kan idag inte se någon och vi har inte sett något stjärnskott som platsar i klassen enligt regelboken. Men hoppet är det sista som överger en.

Bikinitjejer som inte lärt sig reglerna, hur svårt kan det vara? Här skall domarpanelen ha cred, man markerade tydligt att tyngden skall ligga på ett ben och inte båda. I en klass på 7 deltagare står 4 fel och denna gång misstänker vi att några fick poängavdrag. 

Women's Physique med en deltagare känns inte heller helt rätt. Var är ni tjejer? Vi vet att det går i vågor 2017 var ni ett stort gäng som tävlade, 2019 väldigt få och ingen högre standard. Är det för svårt att platsa i grenen, varför tävlar ni så sällan? har ni svaret så skicka gärna ett mail till info@gym621.se

Anja SiebertAnja Siebert ensam i klassen Women's Physique men med en massa känslor. Anja fick beröm från speakern om hårt arbete och en fantastisk fysik så tillkom rungande applåder från publiken.

Andrée NolanderAndrée Nolander två i Bodybuilding klassen, ingen dålig kille det heller.

Placeholder imageNågra som antagligen stod rätt. Bikini Fitness up to 169 cm Sara Pettersson silver, Linda Nottemark guld och Sandra Swedberg brons.

gym621Varje finalklass avslutades med en Posedown!

Efter en lÅng hemresa

Kan vi bara konstatera att det var värt restiden. För allt i världen hoppas vi Decembercupen lever vidare. och till sist håll utkik efter Patrik Olsson i framtiden, nedan så ser ni hur framsidan ser ut. Han tävlade i KORTA klassen Classic Bodybuilding.

Patrik OlssonRamen som imponerade på oss!

 

 

 

 

Reportage 2019

KOM ALLTID IHÅG ATT Nordic Shape Open 2019

UNDERBART ÄR KORT Decembercupen 2019

Reportage 2018

BLANDAD KOMPOTT Better Bodies Challenge 2018

SPANSKA FLUGAN Sweden Grand Prix Malmö 2018

Europa Mästerskapen 2018 och LICOR 43 Santa Susanna 2018

Alströmerpokalen eller TIDSMASKINEN i Alingsås 2018

JÄRNKOLL på Saint Iron Göteborg 2018

Ett SM utan BJÖRNFÄLL Västerås 2018

Tyngre VII, LÅNG DAGS FÄRD MOT NATT Nordiskamästerskap Kista 2018

Halloween BOO! Göteborg 2018

TILLBAKA PÅ BANAN Luciapokalen Stockholmsmässan 2018

RUTINERADE RÄVAR i Tarragona Masters VM Spanien 2018

Reportage 2017

HISSA OCH DISSA Vad var bra, Vad var dåligt 2016

När Delta Gym fyller år undrar vi? VEM ÅT UPP TÅRTAN

Europa Mästerskapen. LOUBOUTIN & WALDEMAR Santa Susanna Spanien 2017

Tyngre VI. PURPLE RAIN Solna 15-16 sep 2017

Arnolds Classic "THE HOTTEST PLACE"  Barcelona 20-24 sep 2017

Svenska Mästerskapen EN MAXAD TÄVLING Västerås 29sep-1okt 2017

Herr VM BLAND DE BÄSTA Benidorm 3-6 nov 2017

Fitness VM. VIVE LA AIR FRANCE Biarritz Frankrike 1-3 dec 2017

reportage 2016

Better Bodies Challenge NYKOMLING! Stockholm 5 mars 2016

Sweden Grand Prix INVÄGNING Malmö 15 april 2016

Sweden Grand Prix. Vilket STARTFÄLT. Malmö 16 april 2016

Europa Mästerskapen.MECKA. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Europa Mästerskapen. LÅNGA DAGAR. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Svenska Mästerskapen FIKA OCH SKRUV Alingsås 17-18 september 2016

Arnolds Classic Europe HE IS BACK! Barcelona 23-25 september 2016

Svenska Mästerskapen NÅGOT HÄNDE Västerås 1-2 oktober 2016

Tyngre Classic IV COWBOYHATT OCH TIGHTS Solna 15-16 oktober 2016

Nordiska Mästerskapen MEDALJREGN i Alingsås

VM Bodybuilding / Classic Bodybuilding FAMILY Benidorm Spanien 3-7 november

Luciapokalen FÄRG OCH FORM Älvsjö 25-27 november 2016