maxad

Bästa SM helgen på länge

ny arena och super sm

Riktigt varifrån uttrycket super SM kom vet vi ej, men det blev ett sådant. Mycket hög standard på de tävlande, i år var det krig om placeringarna. Arenan kallas i folkmun Bomben (Bombardier Arena), här hade vi våra största tvivel om hur den skulle fungera, men även det blev lyckat. Ett annat grepp som gjorde succé var att ta dit en gästposör av världsklass, Shawn Rhoden.

Eftersom vi själva var med och roddade i vissa delar så får ni ta allt positivt med en nypa salt. Men samtidigt har det flödat med hyllningar över nätet och i våra mail-korgar.

Att köra tävlingen fredag, lördag och söndag kändes väl sådär innan det drog igång. Veteraner var först ut på fredagen och en större publik än någonsin var på plats vid ett SM för veteraner.

Sedan en fråga, varför tar domarna så lång tid på sig i vissa moment? På SM förväntar man sig att se de bästa tävla, man förväntar sig också att man skall ha top of the line av domare på plats. Visst det är riktigt att de blir rätt, men att det inte händer något på 6-7 minuter allt står helt stilla på scen är inte bra.

Placeholder imageFinslipning in i det sista, Julia Friberg upp i första klassen under fredagen Bikini Fitness veteraner. Grattis Julia det slutade med vinst!

Placeholder imageHär ligger ordförande i SKKF Niclas Strömqvist och trycker i sig riskakor. I sin andra tävling tog han en bronspeng i Classic Bodybuilding veteran 40-49 år.

Placeholder imageEn av de riktiga överraskningarna den här helgen var Miriam Lindberg. Bodyfitness veteran 2:a, Bodyfitness senior up to 163 cm 1:a och hon plockade även med sig overall-titeln hem, Miriam var riktigt bra.

Under detta SM så måste vi nämna något om Women´s Physique. Vilken klass! Säkert en av de största som någonsin klivit upp på en SM-scen och de flesta höll en hög nivå. Det gäller både veteran och senior klassen, det ser just ljust ut för grenen Women´s Physique, håll i nu tjejer.

Placeholder imageLisbeth Grape en av våra dominanter i grenen fick nöja sig med en tredje plats i veteranklassen och en femteplats bland seniorerna.

Placeholder imageSå kom hon ut och satte de andra tjejerna på plats! Mina Mahzoon, Women´s Physique.

Placeholder imageUlrika Thunberg också riktigt bra.

Placeholder imageSanna Löfgren fick just veta att hon är svenskmästarinna i Bikini Fitness junior up to 166 cm

Placeholder imageTvå bikiniatleter backstage, Ròdi hjälper Jessica Andersson att fixa till det sista.

Placeholder imageBikinifitness up to 169 cm, guld till Louise Gynnerstedt.

Placeholder imageDet blev ett annorlunda officielt öppnande av SM. Nationalsång , några väl valda av ordförande och så Hicks som drog sin #Stompalittleouder

Shawn Rhoden kom som gästposör och bjöd på sig själv. För att göra en lång historia kort så lever många i vår lilla bubbla med sanningar som ej stämmer med verkligheten. Det skulle vara omöjligt att få hit någon av de stora. Polisen i Sverige jagar människor med stora muskler osv. Ett rykte som även har nått ut bland många proffs. En djupare analys som vi också presenterade för Shawn var att detta inte stämmer. I Sverige finns muskulösa killar som aldrig råkar ut för något sådant. Vi har tävlingar där killar som väger långt mer än Rhoden, som kommer från andra länder och tävlar. Det är många i ankdammen som mest simmar med huvudet under vattnet. Med detta genombrott så kanske vi får se fler av samma kaliber på våra scener framöver.

Placeholder imageShawn anländer till Bombardier Arena. Under de här tre dagarna hann vi umgås lite med Shawn, hans familj och hans manager Matt. Mycket skratt och så lite skvaller från proffsvärden.

Placeholder imagePumping up innan det är dax för scenen. Den såkallade WOD träningen kom liksom av sig lite. Vi genomförde också ett träningspass på Ironsports club kvällen innan, också där blev de tränande lite passiva. Mittemot gymmet ligger MAX, det gillade grabbarna. Fyra dubbla cheeseburgers och ett mål Grand Deluxe Frisco Hot Melt var vad som gick ner.

Placeholder imageFredrik Boson lägger på det sista innan det är dax för den svenska scenen.

Placeholder imageOn stage! Shawn hade problem med en käke under uppladdningen för Olympia i år, åt bara flytande föda i tre månader. Det hela slutade ändå med en femte plats. Inför nästa års satsning så ändrar han sitt träningsupplägg något. Han brukar vila en längre tid efter Olympia och Arnolds Classic, nu skall han träna hela året, äta hela året (varannan timme) för att kunna öka i vikt. Han väger nu ca: 240 pounds vilket är ungefär 109 kg. Vill till nästa år väga in runt 120 kg.

Placeholder imageDagen innan undrade vi om han kunde tänka sig att kliva ned bland publiken, "no problem we are in Sweden". Publiken jublade och det smattrade om kamerorna, förlåt telefonerna!

Placeholder imageThis was really fun, but can we stay at the MAX on the way to the hotel.

Placeholder imageFrank Zane, nej det var Yousef Babar.

Placeholder imageDet var också ett SM där många bjöd på sig själva, här Roman Hassas och Viktor Andersson

Placeholder imageLegday med Calle Bolund kan de va nåt?

Placeholder imageKristin Winnergård en av dem som presenterar sig bäst på scen av alla Body Fitness tjejer.

Placeholder imageDet sägs också ofta att byggningen är på väg utför, så här såg starterna ut på SM Men’s Physique 94 st Bodybuilding 91 st, Bikini Fitness 87 st, Classic Bodybuilding 57 st, Bodyfitness 52st, Women’s Physique 34 st och Athletic Fitness 12 starter. Samma gäller för tävlingar i Europa.

Placeholder imageTill skillnad från förra året var det fullt med utställare i arenan.

Placeholder imageAnthony A Pettersson, kanske något för den internationella scenen.

Så var det det där med de över 40! I många seniorklasser var det veteraner som gick hem med en guldmedalj. Inte på något sätt orättvist och värt att notera. Här kommer några utvalda.

Placeholder imageJonas Claesson svensk mästare i Bodybuilding over 90 kg och i öppna veteranklassen 2:a

Placeholder imageRob Harris svensk mästare i Bodybuilding up to 90 kg och i öppna veteranklassen 3:a

Placeholder imageJesper Kvarnhammar svensk mästare i Bodybuilding up to 80 kg och i öppna veteranklassen 1:a

Även på damsidan var det en dominans av veteraner i topp. Här går åldersgränsen vid 35. Hela pallen i Bodyfitness up to 163 cm bestod av veteraner.

Placeholder imageUlrika Thunberg två i seniorklassen Women´s Physique. 1:a veteran

Placeholder imageMiriam Lindberg 1:a Bodyfitness up to 163 cm.

Placeholder imageEvalinda Aarvaag 2:a Bodyfitness up to 163 cm.

Placeholder imageSarah Nordeke 3:a Bodyfitness up to 163 cm.

Placeholder imageBästa posör Marina Bergquist, Women´s Physique

Placeholder imageAli Samets overallseger på Tyngre räckte till en sjundeplats på SM.

Placeholder imageMalte Rellos Memorial och Kerstins Minne till Yousef Babar som vann Classic Bodybuilding korta klassen och även overallen. Du var helt enkelt bäst!

Placeholder imageSom vanligt när det gäller SM så lämnar vi bland de sissta. Det finns mycket att fundera på. Men ett extra tack vill vi skicka till Jessica och Sam som varit med oss hela resan till detta SM, det gjorde ni bra. Nu åker vi och kollar om MAX har öppet!

Reportage 2018

BLANDAD KOMPOTT Better Bodies Challenge 2018

SPANSKA FLUGAN Sweden Grand Prix Malmö 2018

Europa Mästerskapen 2018 och LICOR 43 Santa Susanna 2018

Alströmerpokalen eller TIDSMASKINEN i Alingsås 2018

JÄRNKOLL på Saint Iron Göteborg 2018

Reportage 2017

HISSA OCH DISSA Vad var bra, Vad var dåligt 2016

När Delta Gym fyller år undrar vi? VEM ÅT UPP TÅRTAN

Europa Mästerskapen. LOUBOUTIN & WALDEMAR Santa Susanna Spanien 2017

Tyngre VI. PURPLE RAIN Solna 15-16 sep 2017

Arnolds Classic "THE HOTTEST PLACE"  Barcelona 20-24 sep 2017

Svenska Mästerskapen EN MAXAD TÄVLING Västerås 29sep-1okt 2017

Herr VM BLAND DE BÄSTA Benidorm 3-6 nov 2017

Fitness VM. VIVE LA AIR FRANCE Biarritz Frankrike 1-3 dec 2017

reportage 2016

Better Bodies Challenge NYKOMLING! Stockholm 5 mars 2016

Sweden Grand Prix INVÄGNING Malmö 15 april 2016

Sweden Grand Prix. Vilket STARTFÄLT. Malmö 16 april 2016

Europa Mästerskapen.MECKA. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Europa Mästerskapen. LÅNGA DAGAR. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Svenska Mästerskapen FIKA OCH SKRUV Alingsås 17-18 september 2016

Arnolds Classic Europe HE IS BACK! Barcelona 23-25 september 2016

Svenska Mästerskapen NÅGOT HÄNDE Västerås 1-2 oktober 2016

Tyngre Classic IV COWBOYHATT OCH TIGHTS Solna 15-16 oktober 2016

Nordiska Mästerskapen MEDALJREGN i Alingsås

VM Bodybuilding / Classic Bodybuilding FAMILY Benidorm Spanien 3-7 november

Luciapokalen FÄRG OCH FORM Älvsjö 25-27 november 2016