liqure 43

SANTA SUSANNA SPANIEN

EM hålls årligen i Santa Susanna, Spanien

EM hålls årligen i Santa Susanna, Spanien och är IFBBs enskilt största arrangemang, i år med 1 158 atleter! Detta år såg vi en stor utveckling på scenen, klasserna var mycket mer jämna i år än tidigare. I år kunde man inte dubblera. Kvalitén högre och det var mycket svårare att se vilka som skulle hamna i final. Vi följde det svenska landslaget under fyra dagar vi vill gärna med bild berätta om hur hela detta jätte evenemang ser ut på plats.

Placeholder imageTorsdag morgon fotografering av landslaget. Här bikinitjejerna som var morgonpigga, från vänster: Nelly Possner, Linnea Helene, Jenny Wallin, Sanna Löfgren, Inez Stenis och Louise Gynnerstedt

Placeholder image Tidig formcheck, Yousef Babar Classic Bodybuilding Sweden.

Placeholder imageSverige är på plats, Miriam Reys Lindberg som senare knep en bronspeng i Body Fitness.

Placeholder imageMat en spansk morgon, gurka och kyckling ingen lyx bara fokus på tävlingen. Jackie Masete representerar Sverige i Body Fitness.

Placeholder imageNär man inte står på scen är svenskarna på arenan och hejar på sina lagkamrater. En av dem som vi hittade på läktaren, Inez som gjort en fantastisk resa in i EM truppen. Tre tävlingar i livet Better Bodies Challenge, Sweden Grand Prix och så Europa Mästerskapen.

Placeholder imageJonas Claesson var med om sitt första EM och verkade nöjd över hur det hela fungerar i Sveriges trupp. Vi hann med att få några några bilder utan för arenan.

Placeholder imageUnder kvällen samlas den svenska truppen, landslagscoacher summerar dagens händelser. Eddie Berkvist en av de som vet hur det skall gå till, lite ris men mest ros till laget  när vi är där.

Placeholder image33,3 procent av Domarkommittén var på plats. De var förvånade över mycket, hem och ta ansvar nu gubbar.

Wellness är en klass som landat helt rätt och nu ser vi med klarhet att dom som står på line bör vara där, rätt symmetri, volym och kvinnlighet. Många i Sverige verkar tro att det bara handlar om stor rumpa och stora lår, då är ni fel ute. Här måste allt synka för att se snyggt ut, proportionerna är viktiga och på EM står inga kentaurer på scenen. Vi bedömer att det kommer vara framtidens mest attraktiva gren, bra jobbat IFBB.

Placeholder imageTetiana Vovk från Ukraina, Wellness Fitness.

Placeholder imageOlga Kulinych också hon från Ukraina, segrare i långa Wellness klassen

Placeholder imageNågot som vi saknar hemma är en kunnig och bestämd Stagemanager. Någon som rättar de tävlande när de presenterar fysiken på ett felaktigt sätt, det sker direkt på scen.

Sverige hade ingen representant i Wellness men i andra klasser och i år samlade dessa ihop sex medaljer. 1 guld, 2 silver och 3 brons samt ytterligare två stora utmärkelser varav ett tilldelades Ordförande, Niclas Strömqvist och det andra åt Carina Isaksson. Övriga placeringar blev, tre 4e platser, en 5e plats, tre 7e platser, en 8e samt 9e plats och slutligen två 11e placeringar.

Guld i Men’s Physique -179 cm Pierre Ericsson, Silver åt Carina Isaksson i Bodyfitness Master +45 år, Silver åt Ulrika Thunberg i Women’s Physique +35 år, Brons åt Eva-Linda Aarvaag Bodyfitness +45 år, Brons åt Jan Nordlund Bodybuilding 50-54 år, Brons åt Miriam Lindberg Bodyfitness 35-44 år.

Placeholder imageBäst i Europa Pierre Ericsson!

Placeholder imageCarina Isaksson fick en av de finaste utmärkelserna som IFBB delar ut. En sammanfattning, för fantastiska insatser på scen och lång och trogen tjänst.

Placeholder imageNär de nära och kära är på plats så smakar en silvermedalj extra bra, Ulrika Thunberg, Women´s Physique.

Placeholder imageNiclas Strömqvist fick IFBB:s finaste utmärkelse, ett pris som ingen tidigare i Sverige har ärats med, att som ordförande vara den person som inom organisationen varit den som mest drivit sporten framåt både nationellt och internationellt.

Placeholder imageI Par gick guldet till Portugal efter ett härligt fritt program, känner ni igen logotypen?

Placeholder imageBikiniklasserna var tuffare än någonsin, här en som vi känner igen sedan Sweden Grand Prix, Lina Berjarano Spanien som vann klassen up to 160 cm.

Placeholder imageDr Rafael Santoja högsta hönset inom IFBB, här med vår fotograf Emilia Mark.

Något som Raffe (Rafael Santoja) lyckats med är att få bort utstående magar och bitchtits från scenen. Endast ett fåtal fall dök upp och dömdes i dessa lägen sist eller ner i resultatlistan. En annan ändring som gjort är att många av de äldsta klasserna är borta, vilket gör att det blir jämnare i klasserna och bättre reklam för sporten.

Placeholder imageStår magen rakt ut så kommer man sist. Bara att gråta ut och åka hem .

Placeholder imageMånga veteraner håller hög klass, här Gunnar Paasche som vann Bodybuilding over 55 years, up to 75 kg. Andra har inte samma förutsättningar, vilket nu verkar visa sig när man tagit bort klasser över 60 år

Placeholder imageAnnat som var bra under detta EM var sveriges landslagsledning och cocher. Här två av dem Jörgen Nilsson och Jojje Lemor. Jörgen hjälper oss alltid med vitbalansen när vi ställer in kameran.

Placeholder imageBästa Bodybuildingklasserna hittar vi mellan up to 75 kg och up to 95 kg. Jämna bra startfält, sedan blir det mer svajigt och fler konstiga och ojämna fysiker.

Placeholder imageNelly Possner den Bikini atlet som var "hårdast" fick också bästa placeringen. Femte plats Bikini Fitness up to 160 cm junior.

Placeholder imageEn sådan debut vill vi se! Linnea Helen en poäng från final och många förbättringar sedan SM.

Placeholder imageVi hann också med att ta de där lite mer exklusiva bilderna i olika miljöer. Här Louise Gynnerstedt vid poolen.

Det har varit ett av de mest givande EM vi varit på. Högre standard i varje klass, bra stämmning i EM-truppen och första start endast 2 timmar och 40 minuter försenad. Många fina prestationer och sex medaljer till Sverige.

Det finns förstås lite smolk i bägaren. Ett nytt fenomen var att det fanns några svenska super coacher på plats, några som gav helt fel råd när atleterna stod på scen, några som hade gett helt åt helvete fel råd innan resan. Vårt tips, kommer coachen från Värmland lyssna inte.

Placeholder imageVi fick också lite mat- och spritkultur oss tillhanda på plats. Efter Paellan kan det vara gott med ett glas Licor 43 (spansk likör) med en skvätt mjölk i. Tips nummer två, drick inte för mycket då börjar man känna sig snygg.

Reportage 2018

BLANDAD KOMPOTT Better Bodies Challenge 2018

SPANSKA FLUGAN Sweden Grand Prix Malmö 2018

Europa Mästerskapen 2018 och LICOR 43 Santa Susanna 2018

Alströmerpokalen eller TIDSMASKINEN i Alingsås 2018

JÄRNKOLL på Saint Iron Göteborg 2018

Reportage 2017

HISSA OCH DISSA Vad var bra, Vad var dåligt 2016

När Delta Gym fyller år undrar vi? VEM ÅT UPP TÅRTAN

Europa Mästerskapen. LOUBOUTIN & WALDEMAR Santa Susanna Spanien 2017

Tyngre VI. PURPLE RAIN Solna 15-16 sep 2017

Arnolds Classic "THE HOTTEST PLACE"  Barcelona 20-24 sep 2017

Svenska Mästerskapen EN MAXAD TÄVLING Västerås 29sep-1okt 2017

Herr VM BLAND DE BÄSTA Benidorm 3-6 nov 2017

Fitness VM. VIVE LA AIR FRANCE Biarritz Frankrike 1-3 dec 2017

reportage 2016

Better Bodies Challenge NYKOMLING! Stockholm 5 mars 2016

Sweden Grand Prix INVÄGNING Malmö 15 april 2016

Sweden Grand Prix. Vilket STARTFÄLT. Malmö 16 april 2016

Europa Mästerskapen.MECKA. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Europa Mästerskapen. LÅNGA DAGAR. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Svenska Mästerskapen FIKA OCH SKRUV Alingsås 17-18 september 2016

Arnolds Classic Europe HE IS BACK! Barcelona 23-25 september 2016

Svenska Mästerskapen NÅGOT HÄNDE Västerås 1-2 oktober 2016

Tyngre Classic IV COWBOYHATT OCH TIGHTS Solna 15-16 oktober 2016

Nordiska Mästerskapen MEDALJREGN i Alingsås

VM Bodybuilding / Classic Bodybuilding FAMILY Benidorm Spanien 3-7 november

Luciapokalen FÄRG OCH FORM Älvsjö 25-27 november 2016