utan björnfäll

SVENSKA MÄSTERSKAPEN VÄSTERÅS 2018

Så var det gjort, vi har flera nya svensk mästare

Med ett avklarat SM 2018 bakom oss så kan vi lugnt säga att det blev en helg full av bra atleter och några mindre bra, men det var ju SM så klassen överlag var bra. Några överraskade oss med toppform!
Bombardier Arena i Västerås är kanske inte perfekt för detta evenemang men det serverades ett snyggt SM även i år.

Från 36 klasser till 50 kan kännas som mycket men det verkar finnas en tanke, SBFF anpassar sig mer till internationella förutsättningar. Dock finns inte underlag i Sverige för att dela upp Veteranbyggningen i så många, vilket också visade sig på inregistreringen. Flera klasser slogs ihop, up to 80kg med over 80kg och så vidare och många av våra veteraner håller hög klass kan vi konstatera. I Bikini och Men’s Physiuqe var det tvärt om, istället för 30st samtidigt på scen fick man nu tävla mot atleter i sin rätta längd. Vilket gjorde tävlingen mer rättvis och mer spännande.

Fredagen startade med inregistrering och när klockan slog 16 var tävlingen igång, först ut var alla veteraner. Den här dagen var musiken inte på topp, inget drag alls, inte ens vid posedown. Lördagen bjöd på lite mer spex och musiken förbättrades, men efter att ha hört samma låtar vid varje i-walk, posedown och truddilutt vid prisutdelningen så vore det bra med lite mera tanke till nästa år.

Placeholder imageFredagkvällens första guldmedalj och pokal gick till Linda Olsson i Bikini Fitness veteran.

Placeholder image Super SM:s första posedown, veteraner 40-49 år

Placeholder imageHela SM:s gladaste vinnare Björn Svensson! Classic Bodybuilding veteraner över 50 år

Placeholder imageVi hade en fotostudio på plats där det droppade in folk. Segrarinnan i Women's Physique veteran Josefine Galiamoutsa var en av dem. Någon gick förbi "jävlar vad hård hon är".

Placeholder imageChrister Norman gjorde comeback i klassen Bodybuilding veteran 40-54 år. Han var så pass bra att han nu kommer representera Sverige under veteran VM.

Placeholder imagePå tal om veteraner, gubbarna till vänster och höger här, Kenneth Johansson och Janne Malmkvist har sett 40 SM i sträck. Nu tog de i hand på att det skall bli minst 50, vi syns grabbar!

Glädjetårar, andra tårar och Wellness

Under lördagen klev det upp juniorer och seniorer. Några etablerade juniorer tog hem guld i både senior och junior klasserna. Det märks att det är ett generations skifte på gång inom våra grenar, något som inte skall ses som svårt eller negativt många kan redan nu axla ansvaret och det ser ljust ut för Sverige framöver.

För första gången stod Wellness Fitness på programmet, här är en klass som behöver utvecklas några år till för att kunna mäta sig i internationellt motstånd. Tyvärr fortsätter man i många kretsar här hemma att tala om ben och rumpa, men har man lite internationell erfarenhet så vet man att poportionerna skall först var på plats, helt enkelt lite mer muskler över allt jämnfört med Bikini och lite mjukare än Body Fitness.

Placeholder imageJessica Danesh 1:a Bikini Fitness Junior och Senior up to 158 cm. Har gjort framsteg sedan vi såg henne sist, EM 2017.

Placeholder imageTvå klasser som höll mycket hög klass var Classic Bodybuilding up to 180cm och over 180 cm. Här i segerintervju Daniel Westerlund, efter guldet i långa klassen.

Placeholder imageVakum med Calle!

Placeholder imageSilver till Sara Hallebrant i Wellness Fitness. En klass som behöver några år på sig att utvecklas, vi är övertygade om att internationellt kommer klassen att bli en av de mest attraktiva. Så tjejer kämpa nu!

Placeholder imageSkön sång och akrobatik mellan blocken.

Domarinsatsen jämfört med förra årets SM var som natt och dag. Man använde Sveriges två bästa huvuddomare Per Sundström och Rachid Misk. Så skall det se ut, genom att ha ordning på grejerna och våga ta initiativ flyter tävlingen på. Tävlingsdagarna blev säkert en timma kortare på grund av att sådant fungerar. Bra SBFF!

Placeholder imageHär är de som såg till att allt fungerade, ja nästan allt i alla fall.

Placeholder imagePå söndagen var domarna lite trötta och tålamodet för poseringen i Men’s Physique var långt ifrån lika förlåtande som när majoriteten i Bikinifitness dagen innan stod helt fel. Men killarna behöll smilen ändå. Det är idrott, så lika för alla tycker vi!

Placeholder imageAlldeles för många stod i en gammal backpose och med armen för långt från kroppen, i Bikini framförallt men även i Wellness klassen. Var är alla Super Coacher? Och det blir ingen ändring förän domarna börjar dömma ner, och händer det kommer vi att kunna konkurrera bättre på internationella tävlingar.

På tal om Super Cocher! Atleter betalar er för att prestera på tävling, någon kommer med för korta byxor och hälften av startfältet har i varje pose ett Ssssssss ljud att förmedla till publik och domare. Lär era tävlande hur de sätter poseringen på scen, annars betala tillbaka pengarna.

Placeholder imageJa just det!

Placeholder imageRyggen mot domarn och vi slipper Ssssss-ljudet

Placeholder imageSimon Staaf satte alla poseringar snyggt och det tillsammans med en toppfysik räckte till tre guld. Men's Physique junior up  to 178 cm, senior up to 176 cm och seger i overall:en. Även om fjolårets segrare Anthony A Pettersson gissade att det berodde på byxorna, samma som hade då han vann.

Placeholder imageFru och Herr Ljung kunde åka hem med en hel hög av SM bucklor, Alexandra vinnare i Body Fitness och Mats både i veteran Bodybuilding och up to 80 kg i seniorklassen. Mats som aldrig presenterar en dålig form, det var du värd. Båda kommer representera Sverige på Nordiska Mästerskapen

Placeholder imageBackstage springer vi på de här skojarna, Jojje Lemor och Reino Strand. Två välkända profiler i branchen.

Placeholder imageDet är roligt med Body Fitness! Elisabeth Gunnarsson.

Placeholder imageOch det är viktigt att kolla in motståndet.

Placeholder imageNågra går in i den berömda bubblan.

Placeholder imageAndra börjar inse att det närmar sig. Här Joar Fällmar som laddar.

Placeholder imageJohn Johansson ensam i rullstolsklassen, drog ner mest applåder under helgen.

Placeholder imageKeivan Gomanian såg vi i våras på Sweden Grand Prix, då var han bra nu var han ännu bättre och tog en välförtjänt seger i Bodybuilding up to 90 kg

Placeholder imageAbdulrahim Sudi vinnaren i Bodybuilding up to 70 kg tog det där med posering till en ny nivå. Men det krävs lite mer av de obligatoriska varianterna för att tillfredställa domarna.

Placeholder imageHoppsan här klev Yosef Asmar in och överraskade oss. Kan bli riktigt bra det här framöver, Yosef tävlade i Bodybuilding over 90 kg

Placeholder imageTill vår fotostudio på plats kom stora och små, David Eklund gjorde debut i Bodybuilding up to 90 kg och gjorde det bra. När han den lite ljusare killen skall debutera återkommer vi till.

Placeholder imageAtt vinna betyder priser berömelse och ökat självförtroende. Grattis till allt och vi är stolta att vi fick delat ut priset till bäste posör till dig Niro. Niro de la Rua Bäste posör, vinnare Bodybuilding over 90 kg och en overall titel.

Placeholder imageDen här killen, Eddie Bergkvist fick en av de finaste utmärkelsen man kan få inom vår sport, SBFF priset. Priset delas ut till den som gjort något extra för vår sport genom alla år och det har verkligen Eddie gjort, alla som tävlar vet vilken insatts han gör både backstage och som landslagscoach. Men när han dök upp i vår hörna ville han breda ut sig på en björnfäll, ha braskamin i bakgrunden och jag tar gärna av mig sa han. Har sporten en Burt Reynolds? Så mycket grattis Eddie! Vi åker aldrig mer till Västerås utan vår björnfäll.

Placeholder imageMats du såg förvånad ut när du kammade hem guldet. Vi vart inte alls förvånade du var bäst. Vi syns på Nordiska Mästerskapen, grattis till segern! Tack alla för en bra tävling, SM är SM.

Reportage 2018

BLANDAD KOMPOTT Better Bodies Challenge 2018

SPANSKA FLUGAN Sweden Grand Prix Malmö 2018

Europa Mästerskapen 2018 och LICOR 43 Santa Susanna 2018

Alströmerpokalen eller TIDSMASKINEN i Alingsås 2018

JÄRNKOLL på Saint Iron Göteborg 2018

Ett SM utan BJÖRNFÄLL Västerås 2018

Reportage 2017

HISSA OCH DISSA Vad var bra, Vad var dåligt 2016

När Delta Gym fyller år undrar vi? VEM ÅT UPP TÅRTAN

Europa Mästerskapen. LOUBOUTIN & WALDEMAR Santa Susanna Spanien 2017

Tyngre VI. PURPLE RAIN Solna 15-16 sep 2017

Arnolds Classic "THE HOTTEST PLACE"  Barcelona 20-24 sep 2017

Svenska Mästerskapen EN MAXAD TÄVLING Västerås 29sep-1okt 2017

Herr VM BLAND DE BÄSTA Benidorm 3-6 nov 2017

Fitness VM. VIVE LA AIR FRANCE Biarritz Frankrike 1-3 dec 2017

reportage 2016

Better Bodies Challenge NYKOMLING! Stockholm 5 mars 2016

Sweden Grand Prix INVÄGNING Malmö 15 april 2016

Sweden Grand Prix. Vilket STARTFÄLT. Malmö 16 april 2016

Europa Mästerskapen.MECKA. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Europa Mästerskapen. LÅNGA DAGAR. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Svenska Mästerskapen FIKA OCH SKRUV Alingsås 17-18 september 2016

Arnolds Classic Europe HE IS BACK! Barcelona 23-25 september 2016

Svenska Mästerskapen NÅGOT HÄNDE Västerås 1-2 oktober 2016

Tyngre Classic IV COWBOYHATT OCH TIGHTS Solna 15-16 oktober 2016

Nordiska Mästerskapen MEDALJREGN i Alingsås

VM Bodybuilding / Classic Bodybuilding FAMILY Benidorm Spanien 3-7 november

Luciapokalen FÄRG OCH FORM Älvsjö 25-27 november 2016