Lång dags färd mot natt

TYNGRE VII OCH NORDISKA MÄSTERSKAP 2018

lite angående tyngre vii och så lite angående nordiska mästerskapen

En ny arena och ett snyggt arrangemang. Det är ett stort jobb att få ihop en tävling så att arrangera flera under ett och samma tak kan inte vara enkelt. Eloge till Alexander Danielsson, Andreas Guiance och Viktor Söder. De vi deltog i var såklart de SBFFs sanktionerade, TyngreVII och Nordiska Mästerskapen i Bodybuilding och Fitness. Sporten vi älskar! Vad gäller de andra ”sporterna” så överlåter vi de recensionerna till någon annan, kanske någon som drar marklyft med dragremmar eller kör bänkpress i gummitröja. Kanske kan vi se fram emot höjdhopp med fjädring i skona möjligen? Men många verkar var intresserade av  och där finns en poäng. Eventet arrangerades för första gången på Kistamässan och valet känns logiskt med bra utrymme för allt som erbjuds.

Placeholder imageEn av hjärnorna bakom evenemanget, Alex Danielsson.

Placeholder imageJa hon är stark

Placeholder imageThe Crew! Grabbarna och tjejerna som jobbar runt eventet är verkligen och vi menar det THE CREW

Placeholder imageLarynas Siaulys från Norge väger in

Placeholder imageRiskakor är en Tyngre produkt när vi reser runt i Fitnessvärlden

Så till själva tävlingen

Start 09.00 Slut ca: 21.00, en alldeles för lång dag för oss som är intresserade. För de som endast ser en eller ett par klasser ok.
Klasserna var stora och det skiljer mycket i kvalit'e mellan bästa och sämsta. Det fanns några klasser som höll hög standard och några som var helt kass. Bodybuilding up to 80 kg var denna gång något av det sämsta vi sett på en svensk scen, samtidigt var Bodybuilding over 80 kg något av det bästa vi sett på en tävling av den här digniteten!

Placeholder imageCalle Bolund och Semiran Dag enda paret i Bodybuilding Par. Underhållande? -ja verkligen! men tävling? -nej.. Var är alla andra?

Placeholder imageEn som förbättrat sig mycket sedan SM, Richard Susaeg i Classic Bodybuilding over 180 cm

Placeholder imageEn som absolut borde varit i final, Alexander Leu, han slutade som 7:a. I stället klämde man tyvärr in några veteraner och några som inte passar i grenen. Classic Bodybuilding over 180 cm.

Placeholder imageMen's Physique klasserna höll hög klass under Tyngre. Ovan, killen vi hade som etta Edgar Iradukunda i klassen up to 174 cm. Edgar hamnade på andra plats.

Wellness Fitness en gren som ännu inte landat!

Vi har under året sett flera tjejer som tävlat i den nya grenen. Under Tyngre VII fanns de största startfälten hitills. Sex starter i korta, fem i långa klassen. Men har man sett några internationella tävlingar så är Sverige långt ifrån vad grenen handlar om. Nu fanns två internationella tävlande, en från Norge och en från Danmark. Båda hade en en internationell look ändå vann en svenska. Det blev annorlunda dagen efter när fler domare med internationell erfarenhet kryssade i  domarstriparna. 

Placeholder imageSherica Douglas från Norge hade lite ''Wellness-stuk'' på kroppen, lite mer hårdhet är dock önskat.

Placeholder imageAnja Lykke Jørgensen, riktig Wellness-fysik, lite hård kanske, men så här skall det se ut.

Nordiska en tävling för Sverige? Gick för tredje gången i Sverige och med en liknande uppställning från övriga Nordiska länder som de senaste åren, de skickar kreti och pleti. Det är trist när Sverige lägger ner mycket tanke på vilka som ska få representera sitt landslag, det blir inte mycket för svenska atleter att mäta sig med. Kanske dags att lägga ner tävlingen om inte de övriga Nordiska länderna tar sitt ansvar? Undantaget var Bikini Fitness där både  Estland och Danmark visade framfötterna.

Placeholder image08.00 Landslagsuppdrag och Landslagskläder på, Aimen Hayoun en god representant för Sverige!

Placeholder imageRobin Olsson även han på landslagsuppdrag. Robin tog en bronspeng i Men's Physique over 178 cm

Placeholder imageHåller Sverige på att tappa internationellt i Bikini Fitness? Inget Guld, men vi glädjs åt att Finland var ännu sämre, inte ens en pallplats. Finland får glädjas åt 6 platser i rad Bikini Fitness over 169 cm, plats 8 till 13.

Placeholder imageI Body Fitness visade Sverige klass

Placeholder imageDet kommer tårar när man är Nordiskmästare, Overall segrare i Bodybuilding och så kryddas det hela med SBFF priset - något av det finaste man kan få inom sporten. Priset delas ut till en klassiskfysik till en deltagare som på SM visat upp en sådan, tänk Frank Zane. Grattis Cezar Zulewski.

Malte Rellos Memorial Award priset delades ut här på Nordiskamästerskapen i stället för SM. Ett bra beslut när det tidigare på SM nästan alltid delats ut efter Bodybuildingklasserna som alltid har körts sist. Många i publiken har redan lämnat arenan, några gånger har den som skall få priset lämnat och befunnit sig på en hamburgerresturang i närheten.

Mer show !  Det är något vi gillar, Bodybuildinggubbar som poserar i publikhavet, något som vi sett tidigare på bl.a Sweden Grand Prix och något som man varit restruktiv med på svenska tävlingar. Flera liknande upptåg lyfter sporten och förbundet behöver leta efter tillfällen.

Placeholder imageNiro de la Rua frågade domarchefen under inregistreringen om det skulle vara ok att under posedown kliva ned från scen och show:a i publiken, något som tilläts denna gång, otroligt bra!

Placeholder imageAlla vill vara snygga på scen

Placeholder imageHär sitter Overallsegraren i Classic Bodybuilding, Calle Bolund.

Placeholder imageNär någon vet hur en krabba skall slås! Elin Almare, vår svenska tjej i Bikini Fitness juniorer. Elin greppade senare ett silver till Sverige.

Placeholder imageDaniel Westerlund Classic Bodybuilding och enligt många den rättmätige Overall segraren.

Placeholder imageJoar Fällmar, mycket bättre än på SM och värdig segrare i Bodybuilding up to 90 kg!

Placeholder imageSå ser hon ut Nordiskamästarinnan i Body Fitness. Alexandra Ljung Overallsegrare.

Placeholder imageEn som gått rakt in i Landslaget. Israel K Tshibangu, vi såg honom först på Sweden Grand Prix i våras sedan på SM där han vann. Nu har han en plats i landslaget.

Placeholder imageSom sagt svenska Bikini tjejerna hade det tufft med Danskor och Estniskor, här Agne Kiviselg som vi vet håller hög internationell klass. Agne är från Estland och nu på VM knep hon en åttonde plats.

Placeholder imageMen silver är inte fyskam, Jessica Danesh Bikini Fitness up to 163 cm

Placeholder imageInte en bronspeng heller Sanna Löfgren också Bikini Fitness up to 163 cm

Placeholder imageSilver också till Linnea Byström i längsta Bikini klassen

Placeholder imageUnder en sådan här helg träffar vi på många roliga människor. De här två påstår att de är Sveriges bästa Men's Physique killar genom tiderna, -Ja om dom får säga det själva! De verkar inte heller vara riktigt överrens om vem som är bäst inbördes heller, men vi kan hålla med! Ni är riktigt bra grabbar och för er som inte vet googla Redir Nerway eller Law Shala

Placeholder imageVi springer också på Martin Källström en av få svenskar som stått på en Olympia scen. Vi misstänker att han har något nytt på gång.

Placeholder imageVi misstänker att Norge inte skickat sitt bästa landslag. Den här killen fick stryk av Joar Fällmar och Keivan Gomanian från Sverige. Vi tjuvlyssnar lite och hör att han inte var nöjd med hur domarna dömer, han kände sig bortdömd. Skärpning Norge

Placeholder imageTolv klasser vinner Sverige av sjutton möjliga, då har vi räknat bort overallklasserna. Så det blev några gånger vi fick sträcka på benen.

Placeholder imageHela svenska truppen direkt efter avslutad tävling. Det här gjorde ni bra!

Placeholder imageDet var ju också några utställare på plats. Nästan bara sådana som har dirket anknytning till varumärket Tyngre.

Placeholder imageEfter dag 1 kände man sig nästan skelögd efter alla klasser, Efter dag två åker vi hem med den här bilden på näthinnan. Tack för upplevelsen Niro de la Rua, kungen av Norden

Reportage 2018

BLANDAD KOMPOTT Better Bodies Challenge 2018

SPANSKA FLUGAN Sweden Grand Prix Malmö 2018

Europa Mästerskapen 2018 och LICOR 43 Santa Susanna 2018

Alströmerpokalen eller TIDSMASKINEN i Alingsås 2018

JÄRNKOLL på Saint Iron Göteborg 2018

Ett SM utan BJÖRNFÄLL Västerås 2018

Tyngre VII, LÅNG DAGS FÄRD MOT NATT Nordiskamästerskap Kista 2018

Halloween BOO! Göteborg 2018

Reportage 2017

HISSA OCH DISSA Vad var bra, Vad var dåligt 2016

När Delta Gym fyller år undrar vi? VEM ÅT UPP TÅRTAN

Europa Mästerskapen. LOUBOUTIN & WALDEMAR Santa Susanna Spanien 2017

Tyngre VI. PURPLE RAIN Solna 15-16 sep 2017

Arnolds Classic "THE HOTTEST PLACE"  Barcelona 20-24 sep 2017

Svenska Mästerskapen EN MAXAD TÄVLING Västerås 29sep-1okt 2017

Herr VM BLAND DE BÄSTA Benidorm 3-6 nov 2017

Fitness VM. VIVE LA AIR FRANCE Biarritz Frankrike 1-3 dec 2017

reportage 2016

Better Bodies Challenge NYKOMLING! Stockholm 5 mars 2016

Sweden Grand Prix INVÄGNING Malmö 15 april 2016

Sweden Grand Prix. Vilket STARTFÄLT. Malmö 16 april 2016

Europa Mästerskapen.MECKA. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Europa Mästerskapen. LÅNGA DAGAR. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Svenska Mästerskapen FIKA OCH SKRUV Alingsås 17-18 september 2016

Arnolds Classic Europe HE IS BACK! Barcelona 23-25 september 2016

Svenska Mästerskapen NÅGOT HÄNDE Västerås 1-2 oktober 2016

Tyngre Classic IV COWBOYHATT OCH TIGHTS Solna 15-16 oktober 2016

Nordiska Mästerskapen MEDALJREGN i Alingsås

VM Bodybuilding / Classic Bodybuilding FAMILY Benidorm Spanien 3-7 november

Luciapokalen FÄRG OCH FORM Älvsjö 25-27 november 2016