family

VM BODYBUILDING / CLASSIC BODYBUILDING BENIDOR 2016

We are a family

Under VM så är det också en kongress, Där har alla länder som är med i IFBB familjen rätt att ha någon repsentant. Här diskuteras inte så mycket, man klubbar beslut. Några som vi tar med oss är att man inför nya klasser. Först Games Classic Bodybuilding, en klass med något lägre vikt ingång jämnfört med Classic Bodybuilding. Ett exempel är du 175 cm får du väga 79 kg i Classic och i Games får du väga 73 kg. Det är också tätare längdindelningar i Games. Två klasser finns just nu under och över 175 cm. Kongressen inleds av Rafael Santonja som betonar att vi måste dra åt samma håll, vi är ju en familj.

Placeholder imageÅge Bunde från Norge blir historisk och tar Guld i nya klassen Games Classic Bodybuilding over 175 CM

Placeholder imageIFBB:s President Santonja betonar på varje möte som vi sett och hört honom (är väl ett tiotal gånger nu) We are a family.

Placeholder imageFör första gången tävlade man i Game´s Classic Bodybuilding. En klass som ingen visste om att den fanns, så de som ville ställa upp i den anmälde sig vid invägningen. Nu finns klassen, i alla fall på internationella tävlingar.

Nästa nya gren var ett förslag från Brasilien om en klass som kommer kallas Wellnes Fitness, som kommer vara något mellan Bikin Fitness och Bodyfitness. Vi tycker att det redan nu kan vara svårt att skilja på deltagare i vissa klasser.

Placeholder imageDags för tjejerna att funder på vilken klass som passar. Ny klass införs, Wellnes Fitness. Tydligt och klargörande namn, eller?

Klasserna Bodybuilding och Men´s Physiuqe över 50 år försvinner. Men’s Physique som i år ingått i Fitness VM flyttar nästa år in i Herr VM som också nästa år avhålls i Benidorm Spanien.

Placeholder imageNästa år 2017 kommer Men’s Physique att ingå i Herr VM i Benidorm Spanien.

Placeholder imageInnan invägningen hann vi med ett sista träningspass med Patrick Monga, Sveriges enda deltagare under detta VM.

Placeholder imageMellan seten så ville många ta en bild med stjärnorna från Sweden.

Domarkonferens innan invägningen som brukligt. Det talades mycket om att de som dömer skall bli mycket hårdare vad gäller utstående magar och gynekomasti. Nu skall de inte bara dömas ner, de skall läggas sist i resultat listan. Något som man lyckats med på detta VM, om vi ser två år eller mer bakåt. Magarna har på VM nästan helt försvunnit, vi såg ett fåtal och de dömdes ner. Vad det gäller gynekomasti eller vad många kallar "Bitchtits" så är bedömningen svårare och här lyckas man inte lika bra. När man misstänker en defekt så placerar man dem inte sist utan sänker endast poängen, så placeringen kanske blir 3 istället för 1. Här är domarna lite fega. Men IFBB verkar vara på rätt väg.

Placeholder imageDomarkonferens , här var folk från världens alla hörn.

Vad det gäller tävlingen så är nog ett VM det bästa man kan se, då räknar vi in även proffstävlingar. Här får man verkligen perspektiv på hur det skall se ut. Jämn kvalité på det flesta tävlande och nästan ingen som missat formen. Iran var landet som dominerade, de hade ett fantastiskt landslag.

Placeholder imageBehrooz T abani Abarghani från Iran vinner  up to 100 kg och Overall klassen.

Placeholder imageClassic Bodybuilding på högsta nivå. Juhoon Lee Korea vinnare i up to 175 cm. På VM tävlar man i klasserna up to 168cm, 171 cm, 175 cm, 180 cm och over 180 cm.

Placeholder imagePosering något många lägger stor vikt vid och det blir ofta riktigt bra. Stor skillnad mot hemmaplan, där någon drar på en "populär låt" och kommer in och gör de obligatoriska poseringerna en gång till. Det skall sägas att vi även i Sverige har några riktiga ess.

Så finns de där som man inte glömmer, sådana som sätter intryck, sådana som delar med sig och sådana som bara imponerar. Här kommer några av dem.

Placeholder image

Masashi Suzuki från Japan var en glad prick, vi träffades i hissen och vi berättade att vi fotade för en Svensk web-sida. Varje gång vi visade oss med en kamera så ställde han glatt up eller uppmanade oss att ta en bild. Här är han på linen och skall egentligen vara koncentrerad på domarpanelen, men vinkade fram oss för att kunna fastna på plåten. Han slutade trots detta 1:a i up to 80 kg

Placeholder image Den här killen såg ut att vara huggen direkt ur sten på invägningen, men väl uppe på scen var han inte lika imponerande. Proportionerna stämde inte och han hade svårt att presentera sig själv. Men glöm inte bort namnet Chri Eslam Mohamed Abdelhamid Issa Mohamed från Egypten.

Placeholder imageKoreanen Young Hwan Kim vägrade färg i ansiktet, vart väl sådär.

Placeholder image

69,2 kg Daniel Sticco från Italien var nog den som packat på mest volym på kroppen, men hårdheten fattades. Men imponerade gjorde han.

Placeholder imageSå skall det se ut abdominals and thighs. Jonay Mesa Navarro, Spanien.

Placeholder imageTyngst på VM Attia Abdelaalibrahim Shaalan, Egypten 124,5 kg.

Att vara på ett VM nu för tiden är inte som förr. Lokal, ljus och annonsering är under all kritik. Publik lördag ca: 50 personer, publik söndag ca: 150 personer. Lokalen innehåller mest delegater och domare från IFBB. Visst man har nu för tiden livestream och mycket bilder förs ut genom socialamedia, men stämningen i lokalen blir inte särskilt hög. Jo den höjs något när en spanjor kliver upp på scen. De tävlande håller mycket hög klass och är värda ett bättre arrangemang.

Placeholder imageNär delegaterna ställer sig på scen blir det rätt tomt i lokalen. Sverige representerades av Niclas Strömqvist.

Placeholder imagePubliken sviker VM, eller är det IFBB som sviker publiken?

Placeholder imageAlexandre Bozonnet (Bodybuilding - 70 kg) från Frankrike hade i alla fall Frugan på plats som suporter.

Placeholder imageDimo Benev (-80kg) till vänster och Yuliy Rusev (+100 kg) till höger, båda från Bulgarien hade också en suporter på plats.

Placeholder imageSå avslutar vi med killen som fyllde på mest under Hela VM. Svenske domaren Ulf Björnfot, satan han äter hela tiden. Nu blir det buffé på hotellet!

Reportage 2018

BLANDAD KOMPOTT Better Bodies Challenge 2018

SPANSKA FLUGAN Sweden Grand Prix Malmö 2018

Europa Mästerskapen 2018 och LICOR 43 Santa Susanna 2018

Alströmerpokalen eller TIDSMASKINEN i Alingsås 2018

JÄRNKOLL på Saint Iron Göteborg 2018

Reportage 2017

HISSA OCH DISSA Vad var bra, Vad var dåligt 2016

När Delta Gym fyller år undrar vi? VEM ÅT UPP TÅRTAN

Europa Mästerskapen. LOUBOUTIN & WALDEMAR Santa Susanna Spanien 2017

Tyngre VI. PURPLE RAIN Solna 15-16 sep 2017

Arnolds Classic "THE HOTTEST PLACE"  Barcelona 20-24 sep 2017

Svenska Mästerskapen EN MAXAD TÄVLING Västerås 29sep-1okt 2017

Herr VM BLAND DE BÄSTA Benidorm 3-6 nov 2017

Fitness VM. VIVE LA AIR FRANCE Biarritz Frankrike 1-3 dec 2017

reportage 2016

Better Bodies Challenge NYKOMLING! Stockholm 5 mars 2016

Sweden Grand Prix INVÄGNING Malmö 15 april 2016

Sweden Grand Prix. Vilket STARTFÄLT. Malmö 16 april 2016

Europa Mästerskapen.MECKA. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Europa Mästerskapen. LÅNGA DAGAR. Santa Susanna Spanien 4-8 maj 2016

Svenska Mästerskapen FIKA OCH SKRUV Alingsås 17-18 september 2016

Arnolds Classic Europe HE IS BACK! Barcelona 23-25 september 2016

Svenska Mästerskapen NÅGOT HÄNDE Västerås 1-2 oktober 2016

Tyngre Classic IV COWBOYHATT OCH TIGHTS Solna 15-16 oktober 2016

Nordiska Mästerskapen MEDALJREGN i Alingsås

VM Bodybuilding / Classic Bodybuilding FAMILY Benidorm Spanien 3-7 november

Luciapokalen FÄRG OCH FORM Älvsjö 25-27 november 2016