GYM621 bevakar Bodybuilding och Fitness sporterna i Sverige och världen vi är ju naturligtvis mer engagerade när finns svenska intressen. Vi älskar sporten och den härliga viljan och atmosfären som präglar tävlingarna och tärningen. Vi kommer att bevaka de större tävlingarna i Sverige så följ oss gärna på Facebook eller Instagram @gym621. Här på hemsidan kan du alltid kika in för vackra bilder, resultat, reportage eller annat smått o gott.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar här
Pro Qualifier
Spelar ingen roll med vem vi pratar med idag, oavsett organisation så tycker alla att det delas ut alldeles för många proffskor t. Men ingen gör något. Man delar ut myggsvärmar av kor t, till vem som helst. Du kan tävla på en mycket dålig tävling i Norge där kort delas ut. Du kan tävla på en svensk Pro Qualifier där deltagarantalet är fem deltagare i klassen, den enda klassen för seniorer. Sedan stundar overallklassen där man möter en veteran och en junior.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härI jämnförelse med andra idrotter
Är man dansk och vinner så benämner man sig sedan som någon som fått en dröm att gå i uppfyllelse. Visst det kan vara sant att drömmen infriades, men vad har man för referenspunkter i ett sådant fall. Referenspunkten i andra idrotter hänger ihop med vad andra presterar inom spor ten. Det är sällan man går från division sju i fotboll till att få ett proffskontrakt i någon högre liga.
Eller inte plocka ut
Så vad skall man med kor tet till? Många som plockat ut ett kor t tävlar inte vidare. Det är mer ett sätt att marknadsföra sig själv på socialamedier. Det är smart men, ett lurendrejeri mot följare och folk med ett intresse inom sporten. Om något beskrivs som Proffs så förväntar man sig att den eller det skall hålla högsta klass. Inte någon som tävlat mot eller jämnför ts med andra medelmåttiga ting.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härSplittring
Hur kunde det bli så här? När IFBB och NPC splittrades tog det hela far t. Två organisationer som ville ha sin del av den redan lilla Bodybuilding och Fitness kakan. Inom NPC organisationen fanns redan en proffsliga, IFBB kontrade med att star ta en 2017. Nu behövde båda par ter fylla på med tävlande. Många tävlingar världen över blev plötsligt Pro-Qualifiers och nästan inga höll någon högre kvalité.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härHämta korten
Sedan klev flera profiler in och gjorde det till en sak, en viktig och stor sak att bli proffs. En idé var att jaga sitt proffskort på någon riktigt dålig tävling, man åkte långväga för att knipa ett kor t. Än idag flera år senare ser man personer som jagar vidare, de jagar något som inte är vär t något för dem själva eller spor ten. Vi ser flera svenskar som går ut med att de skall hämta sina kor t, och få är de som lyckas. De misslyckas även om konkurrensen är låg. Då tycker man att polletten borde ramla ner någon gång, men inte, det är domarnas fel, det är fel ljus eller att andra prioriteras på grund av de mest undlinga ting. Några riktiga profiler finns det på bilden en av dem, Michal Krizanek
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härVärd det
Väldigt få kan idag kalla sig för riktiga proffs oavsett var ni befinner er i världen, att ha vunnit ett proffskor t i dagsläget betyder ingenting. Många vill se er där ni hör hemma, i amatörligan. Någon sa någon gång i tiden ”hellre en bra amatör än ett dåligt proffs”, något som for tfarande borde gälla.Sverige har några som uppfyller ”kraven” för att vara ett bra proffs. En av de är Waldemar Gustavsson Ek, nu är han proffs inom NPC-världen och han har tidigare tävlat som proffs inom IFBB.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härDet är roligar utan
Om fler insåg sin verkliga potential så skulle spor ten blir mycket mer spännande, utvecklas mer och gynna de tävlande och publik.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar här