GYM621 bevakar Bodybuilding och Fitness sporterna i Sverige och världen vi är ju naturligtvis mer engagerade när finns svenska intressen. Vi älskar sporten och den härliga viljan och atmosfären som präglar tävlingarna och tärningen. Vi kommer att bevaka de större tävlingarna i Sverige så följ oss gärna på Facebook eller Instagram @gym621. Här på hemsidan kan du alltid kika in för vackra bilder, resultat, reportage eller annat smått o gott.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar här
Psyke
Vi har känt Elin ett tag nu. Hon tävlar ofta med framgång och har ett psyke som passar sporten. Hon har lätt att bjuda på sig själv och hon kan vara hur tjurig som helst. På ett junior VM när vi var med så gick det knappt att prata med henne innan tävlingen var genomförd och sedan efter en femteplats och final var tonen en helt annan. Att gå in i sin egen bubbla kan vara en av Elins styrkor när hon tävlar, att hon sedan alltid är positiv och inte har långt till ett skratt gör henne till en skön person.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härSå svarar hon
Vi ställde ett antal frågor till Elin här är henns svar. Elin, du är en av de som tävlat i båda ligorna, med framgång, vad tycker du är den största skillnaden? För mig har största skillnaden varit att jag tycker att tjejer med mer muskler och hårdhet premieras mer i NPC/IFBB PRO. Jag påstår inte att jag är en stor tjej men jag strävar ju efter att bygga muskler. Sedan tycker jag om att man inom NPC kan få feedback - både kortsiktig (som exempelvis posering, styling etc) och långsiktig (att man behöver mer eller mindre muskler, hårdhet eller vad det nu är). Jag gillar även poseringen mer i NPC.
Mer koll
Vad önskar du att du visste innan du började med den här sporten? Jag önskar att jag hade mer koll på kost och träning rent generellt när jag började med fitness, jag gjorde min debut väldigt tidigt och hade faktiskt inte alls speciellt mycket kunskap kring macros, träning osv. Jag tror att på grund av det var tiden efter min första tävling väldigt tuff men också själva dieten - exempelvis åt jag inget fett alls.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härStörre än man tror
Sedan tycker jag det är viktigt att veta också att en tävlingssatsning kostar en hel del pengar. Jag tycker det är viktigt att se till att man har en stabil ekonomi innan man gör en tävlingssatsning, ofta blir utgifterna större än vad man tror. Något som även är viktigt att tänka på innan man gör en tävlingssatsning är att ha en god mental hälsa, att göra en tävlingsdiet tar en hel del på psyket.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härVad har varit svårast?
Det svåraste för mig rent generellt är att inte vara så hård mot mig själv, eftersom vi tävlar i en bedömningssport kan det lätt bli att man tänker negativt om sig själv när det inte går bra eller när man är på diet. Jag försöker alltid tänka att jag inte kan påverka hur andra ser ut och vad andra gör. Sedan är det alltid jobbigt när man är på diet och exakt allt känns jobbigt och jävligt, men då får man komma ihåg att det vi gör är självvalt. Något som också har varit väldigt svårt för mig är att jag har diagnostiserad IBS. Det påverkar i perioder min träning samt mitt mående både fysiskt och psykiskt.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härMatlådor
Både du och sambon håller på med detta, kan vi få 3 bra tips för att få ihop veckan med träning och kost? Nummer ett är att jag ser alltid till att ha kyckling (eller annan proteinkälla) klart för iallafall tre eller fyra dagar framåt, ris vill jag helst ha så nygjort som möjligt. Jag har alltid med mig matlådor - oavsett om jag ska till jobbet eller iväg på äventyr
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härHa en plan
Nummer två är att om jag ska träna efter jobbet åker jag direkt till gymmet och inte hem för åker jag hem så tar det bara extra tid och risken är att jag fastar i soffan. Tips nummer tre är att se till att ha en plan för veckan, och då menar jag att ha ett träningsschema som du följer. Då vet du att exempelvis ”idag är det fredag och då tränar jag ben” etc. Det blir lättare att få en bra struktur om man har en bra plan för veckan. Det kan för vissa låta svårt eller jobbigt men för mig går allting på rutin och på ren vana, det tror jag också är det viktigaste om man vill leva detta livet (eller bara få en struktur på sin kost/ träning rent generellt).
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härMina förutsättningar
Hur ser din träning ut? Eller, hur lägger du upp din träning? Min coach Albin Mattsson lägger upp min träning och kost, och allt är anpassat efter mina förutsättningar. Exempelvis har jag sedan flera år tillbaka haft problem med ryggen och höften som gjort att jag inte kan göra marklyft längre, vilket tidigare var en stor favorit. Men det är bara att acceptera och göra annat istället.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härTungt
Jag och Albin har tillsammans bollat vad som funkar och inte funkar, han lyssnar på mig och ändrar och fixar utefter det. Min träning ser likadan ut på offseason som onseason, det ska vara tungt och det ska göras ordentligt med bra teknik! Det enda som skiljer sig är ju såklart att det blir mer cardio när det är onseason. Jag tränar alla muskelgrupper, men såklart blir det ju lite mer fokus på rumpa då det är det jag fått feedback på att jag behöver bygga upp mer.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härFastna inte
Vilka är målen framöver? Som ovan nämnt var min feedback att jag behöver bygga mer glutes så det kommer att vara mitt primära fokus under min kommande uppbyggnadsfas. Såhär efter tävling är målet att komma tillbaka till ”normalen” så fort som möjligt, men utan att stressa mig dit, och då både mentalt och fysiskt. Många har en tendens att fastna i att de ska behålla formen efter tävling och blir rädda när de ser att vågen går upp istället för ned.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar härPosering
Jag har inga tävlingar i sikte just nu, men hoppas kunna stå på scen igen under 2024 om allt klaffar. Sedan vill jag fortsätta utveckla min poseringscoaching, vilket jag kommer ha möjlighet att kunna göra nu i och med att min käre sambo öppnar ett gym här i Malmö i sommar.
Innehållet i en ny div-tagg hamnar här